Košarica

Vodice d.o.o. nagrađene za dvije organske mješavine

02 | 2021

Vodice su osvojile i zlatnu i srebrnu nagradu na svjetskom natjecanju maslinovih ulja NYIOOC 2020.

Uvjereni smo da će ova nagrada biti korak dalje u ostvarenju naših ciljeva. Definitivno je poticanje samopouzdanja i dalje potiskivanje i isporučivanje kvalitetnijih proizvoda u narednim godinama.

Tomislav Duvnjak, vlasnik

Hrvatski proizvođač pokupio je Zlatnu nagradu za organsku srednju mješavinu i Srebrnu nagradu za organsku osjetljivu mješavinu, a obje se prodaju pod robnom markom Sv. Ivan.

“Svi se u našem timu osjećaju izuzetno ponosno i oduševljeno, pogotovo jer smo ovo bili prvi put da smo sudjelovali na NYIOOC”, rekao je vlasnik Tomislav Duvnjak. “Uvjereni smo da će ova nagrada biti korak dalje u ostvarenju naših ciljeva. Definitivno je podizanje samopouzdanja i dalje potiskivanje i isporučivanje kvalitetnijih proizvoda u narednim godinama. ”

U sezoni 2019./20. Tvrtka je tradicionalnim metodama proizvela 2.000 litara organskog ekstra djevičanskog maslinovog ulja iz maslina Oblica, Frantoio, Leccino i Levantinka.

Unatoč njihovoj prvoj uspješnoj sezoni na Svjetskom natjecanju maslinovog ulja, Duvnjak je rekao da je vrući početak godine pružio puno izazova za prevladavanje.

“2019. godina bila je vrlo specifična”, rekao je. “Tijekom faze cvjetanja u proljeće, neočekivana vrućina uvenula je većinu cvjetova. Tako smo u sezoni berbe imali znatno manje plodova nego što se očekivalo. ”

“Međutim, smanjenje količine voća rezultiralo je posebno visokom kvalitetom ulja”, dodao je. “Manje voća dovelo je do boljeg rezultata, što je i dokaz ove nagrade.”

Svjetsko natjecanje maslinovih ulja NYIOOC, koje se održava svakog proljeća u New Yorku, najveće je i najprestižnije svjetsko natjecanje maslinovog ulja i njegov godišnji popis dobitnika nagrada smatra se mjerodavnim vodičem za najbolja ekstra djevičanska maslinova ulja u godini.

Cjelovit popis pobjednika možete pogledati na službenom indeksu najboljih svjetskih maslinovih ulja.

*Izvor: https://bestoliveoils.com/news/vodice-d-o-o-wins-2-awards-at-2020-nyiooc