Košarica

Pečena riba

01 | 2023

Laka priprema
2-4 porcije
45 minuta
Niska razina masnoća

Sastojci

  • brancin ili arbun, trebat će vam 1 kg ribe za 4 osobe ili pola kile za 2
  • maslinovo ulje
  • peršin, krasuljica, ružmarin i majčina dušica (pomiješano)
  • 1 list lovora
  • 1 korijen komorača, fino sjeckan
  • 1 do 2 prepolovljena limuna

Priprema
Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva (plinska na 5). Ribu isperite,ocijedite i položite u plitku tepsiju – prelijte ju s malo maslinova ulja. Začinskim biljem i komoračem napunite ribu. Dobro začinite i dobro pošpricajte s maslinovim uljem. Tepsiju također prije namažite uljem kako se ne bi zalijepilo.
Zagrijte malo maslinovog ulja u tavi i pržite izrezane limune nekoliko minuta licem prema dolje. Prebacite ih u tepsiju i stavite oko ribe. Pecite sve zajedno 20-30 minuta ili dok se riba ne skuha (pogledajte ribu, meso bi trebalo biti neprozirno). Ribu poslužite na velikom ovalu okruženu pečenim limunima.
Dobar tek!

* Preuzeto s https://www.building-body.com/cijela-pecena-riba/