Jednostavno, 10 min
Sastojci
(za jednu pogaču veličine tepsije koja ide uz pećnicu)
- 500 ml maslinova ulja
- 1 grančica ružmarina
- 2 grančice timijana
- 1 svježa ljuta papričica
- 2 češnja češnjaka
Priprema
U ukrasnu staklenu bocu stavite začinsko bilje i prelijte ga uljem (do vrha).
Začinskom ulju dodajte oguljeni češnjak i ljutu papričicu, a zatim posudu dobro zatvorite čepom.
Posluživanje:
Nakon nekoliko dana, kad ulje upije aromatične sastojke, poslužite ga kao dodatak salatama ili raznim jelima.
Savjet:
Ulju možete dodavati začinsko bilje po želji (kopar, kadulju, bosiljak…). Čuvajte ga na tamnom i hladnom mjestu( cca 16 – 18 °C)
Dobar tek!
*preuzeto s https://www.coolinarika.com/recept/maslinovo-ulje-sa-zacinima/